Author Topic: "Open Recent" problem  (Read 4941 times)

Offline blackcat

  • Member
  • *
  • Posts: 131
    • Black Cat Studios
"Open Recent" problem
« on: December 29, 2010, 02:24:56 PM »
This is an odd one. The "Open Recent" window is always empty, regardless of what project had been worked on or saved earlier.

Offline neuspadrin

  • Member
  • *
  • Posts: 1032
  • Terragen++
Re: "Open Recent" problem
« Reply #1 on: December 29, 2010, 02:59:43 PM »
Mine works, I have noticed before that if you ever do a render that crashes that often the recent work will reset itself then.

Offline Zairyn Arsyn

  • Member
  • *
  • Posts: 2877
  • I am the naked Coal.
    • facebook
Re: "Open Recent" problem
« Reply #2 on: December 29, 2010, 03:54:21 PM »
i've noticed this happens when i open another instance of TG2.
Mine works, I have noticed before that if you ever do a render that crashes that often the recent work will reset itself then.
that happens to me too, gets on my nerves.
 
WARNING! WIZARDS! DO NOT PREDICT THE BEHAVIOR OF OTTERS UNLESS YOU OBEY BIG HAPPY TOES.

i7 2600k 3.4GHZ|G.skill 16GB 1600MHZ|Asus P8P67 EVO|Evga 770GTX 4GB|SB X-FI|Antec 750W
http://zlain81.deviantart.com/

Offline blackcat

  • Member
  • *
  • Posts: 131
    • Black Cat Studios
Re: "Open Recent" problem
« Reply #3 on: December 30, 2010, 01:29:32 PM »
Mine works, I have noticed before that if you ever do a render that crashes that often the recent work will reset itself then.

That's true...but my "Open Recent" list is always empty, whether TG2 has crashed or not.

Offline TheBlackHole

  • Member
  • *
  • Posts: 1068
  • I never finish anything I st
    • Maps and Such
Re: "Open Recent" problem
« Reply #4 on: December 30, 2010, 05:36:06 PM »
I've noticed it only shows files I've opened or saved after starting TG2. Once I restart it the menu is empty. ???
They just issued a tornado warning and said to stay away from windows. Does that mean I can't use my computer?

Offline dandelO

  • Member
  • *
  • Posts: 2401
Re: "Open Recent" problem
« Reply #5 on: December 30, 2010, 06:26:57 PM »
If TG crashes, mine becomes empty. If I open a second instance of TG, it goes empty too.

Otherwise, no problems.

Offline blackcat

  • Member
  • *
  • Posts: 131
    • Black Cat Studios
Re: "Open Recent" problem
« Reply #6 on: December 30, 2010, 07:55:43 PM »
I've noticed it only shows files I've opened or saved after starting TG2. Once I restart it the menu is empty. ???

I think that's what's been happening to me, too. It's pretty inconvenient to have to look up the previous session's files every time I restart TG2 for the day.

Offline neuspadrin

  • Member
  • *
  • Posts: 1032
  • Terragen++
Re: "Open Recent" problem
« Reply #7 on: December 31, 2010, 01:05:20 AM »
Hmm.. I think I have noticed that before too, but only sometimes.  Like right now I haven't used Terragen since reboot, yet the files are there in most recent.

Offline jo

  • Planetside Staff
  • *
  • Posts: 1729
Re: "Open Recent" problem
« Reply #8 on: December 31, 2010, 04:35:02 AM »
Hi,

There is a reason which I won't go into why the recently opened items are not available if you use multiple instances of TG2, but they aren't. It's related to the reason they don't show up after a crash. The recently opened items are read when TG2 starts and then written back out when it quits. If it crashes this doesn't happen so they aren't there to be read next time you start.

The reason for this behaviour is essentially robustness. I didn't feel the recently opened items were important enough to go to extra lengths to preserve them robustly in the case of a crash (which shouldn't be happening anyway), which might happen while a file is being loaded for example. I feel they're a convenience and not particularly important. However I see that other people feel differently so I will look into making them remain across crashes and multiple instances.

I've never experienced the recently opened items not being preserved across sessions when multiple instances aren't used and there hasn't been a crash. One situation you need to keep in mind is that if you move a file (should only be a problem on Windows) or have it on a removable drive which is not mounted when TG2 starts up then that file won't appear in the menu.

Regards,

Jo

Offline blackcat

  • Member
  • *
  • Posts: 131
    • Black Cat Studios
Re: "Open Recent" problem
« Reply #9 on: December 31, 2010, 10:38:17 PM »
So far, TG2 doesn't remember the files I worked on between sessions whether the program has crashed or not. Neither have I had multiple instances running at any time.

This really isn't a major thing...more like a minor nuisance.

Offline blackcat

  • Member
  • *
  • Posts: 131
    • Black Cat Studios
Re: "Open Recent" problem
« Reply #10 on: January 04, 2011, 02:39:56 PM »
Last night, as a test, I created a small landscape, saved it and closed the program. When I opened TG2 this morning, the "Open Recent" list was empty.

Offline Henry Blewer

  • Member
  • *
  • Posts: 6333
  • The cooler weather is great!
    • flickr.com/photos/njeneb/
Re: "Open Recent" problem
« Reply #11 on: January 04, 2011, 10:49:08 PM »
If you are running a system optimizing program, like CCcleaner, you may be having this erased. Advanced System Care was doing this, until I made an exception rule.
http://flickr.com/photos/njeneb/
Forget Tuesday; It's just Monday spelled with a T

Offline jaf

  • Member
  • *
  • Posts: 700
Re: "Open Recent" problem
« Reply #12 on: April 30, 2011, 03:04:42 AM »
I have developed a problem with my "Open Recent" command. When I use it, the list is current. Selecting an item does nothing but close the dialogue box. I don't know when this started, but the only changes I've made is to Upgrade Painter 8 to Painter 8.01. Has anyone else experienced this?

Ivory, I haven't experienced that problem and I'm running both x32 and x64 versions 2.3.20.1.  I did notice they both share the same preferences file, but all the recent files open fine in both versions.
(24Apr18) Ryzen 1800x, 960 EVO 500GB NVME-M.2 SSD, Corsair Vengeance 64GB DDR4 3200 Mem,  EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Graphics(391.35), Win 10 Pro x64, Terragen 4.1.21

Offline Henry Blewer

  • Member
  • *
  • Posts: 6333
  • The cooler weather is great!
    • flickr.com/photos/njeneb/
Re: "Open Recent" problem
« Reply #13 on: April 30, 2011, 12:24:57 PM »
Did you install Terragen 2 on a different partition than the C: drive? It should not make a difference, just speculating.

Are you using system optimizing software? Some of these clear the recent history for programs as well as wordpad/notepad and browsers.
http://flickr.com/photos/njeneb/
Forget Tuesday; It's just Monday spelled with a T

 

anything