Render issue with new Terragen Update 3.1

Started by PeterParker, February 27, 2014, 11:12:29 am

Previous topic - Next topic

PeterParker

February 27, 2014, 11:12:29 am Last Edit: February 27, 2014, 11:25:31 am by PeterParker
Just have a look at this strange Render behaviour with the new update:



Render Detail 0.6
AA: 6
Ray Trace and Defer ticked on

The snow in the scene is Grey and in the right upper corner look at the strange streaks in the atmo.
The Mountain to the right should be also white

Upon Infinity

Looks like somewhere along the way your GI got turned off.  But this isn't an issue with the new update. 
3D Models / Art Prints: www.uponinfinity.com | YouTube | Twitter | Support My Work

PeterParker


Upon Infinity

3D Models / Art Prints: www.uponinfinity.com | YouTube | Twitter | Support My Work

PeterParker

February 28, 2014, 09:21:31 am #4 Last Edit: February 28, 2014, 09:28:14 am by PeterParker
Yes you where right but how does this happen when i dont touch the GI setting anyway?
Strange...

Upon Infinity

I'm not sure.  Occasionally, I will accidentally trip up some setting when I have a window in front of another program, and when I click on the window behind, I won't always be watching what I click on and something gets changed.  I now try to click on the top program bars.   
3D Models / Art Prints: www.uponinfinity.com | YouTube | Twitter | Support My Work

PeterParker

February 28, 2014, 11:05:31 am #6 Last Edit: February 28, 2014, 11:10:47 am by PeterParker
Sorry its me again :(

This picture is rendered with GI on but the result is terrible i think looks not natural at all:



In the second picture i will show you how it looks like in Terragen view, looks more natural.
So what am i make wrong ? :(

Dune


PeterParker

Ok, ok, ok it was my own fault at all! I´ve forgot to set the GI Detail to 2  :-\  :-[  :-[  :-[
Sorry for any inconvenience  ;D

Regards

Peter

PeterParker

Quote from: Dune on February 28, 2014, 11:30:40 am
Better post the tgd, I guess...


Thanks for your answer Dune :) But i´ve solved the issue, thats because i dont understand Terragen at all and i´ve not that much practice.