Author Topic: Weird!  (Read 229 times)

Offline mhaze

  • Member
  • *
  • Posts: 3742
Weird!
« on: January 31, 2019, 01:49:13 PM »
Loading and .obj into a scene with over 30 shaders slows down the editing of each part shader.  It can sometimes take up to 20 secs to load a change. But if you load the .obj then save the terragen scene file and reload it there is no lag.

Offline DannyG

  • Member
  • *
  • Posts: 1767
    • New World Digital Art
Re: Weird!
« Reply #1 on: February 01, 2019, 11:56:54 AM »
I have noticed that big time, I have been just unplugging the image map, making the change then plugging it back into the part shader. This sounds quicker. Thks

Offline Oshyan

  • Planetside Staff
  • *
  • Posts: 13022
  • Holy snagging ducks!
Re: Weird!
« Reply #2 on: February 01, 2019, 09:10:10 PM »
Any freely-available models that you can point to that exhibit this issue? It's not something I've seen, and I do have a few objects that have up to 100 shaders. So it would help to have some resources to reproduce it.

- Oshyan

Offline bobbystahr

  • Member
  • *
  • Posts: 10257
  • Turn, and face the Strange Ch Ch Changes...D Bowie
Re: Weird!
« Reply #3 on: February 03, 2019, 02:02:00 AM »
Any freely-available models that you can point to that exhibit this issue? It's not something I've seen, and I do have a few objects that have up to 100 shaders. So it would help to have some resources to reproduce it.

- Oshyan

I suspect lack of RAM may be the issue as my Corsair never had lags bit this old 8G RAM dell lags a lot
something borrowed,
something Blue.
Ring out the Old.
Bring in the New
Bobby Stahr, Paracosmologist

Offline mhaze

  • Member
  • *
  • Posts: 3742
Re: Weird!
« Reply #4 on: February 03, 2019, 09:32:09 AM »
I've sent a file to support

Offline bobbystahr

  • Member
  • *
  • Posts: 10257
  • Turn, and face the Strange Ch Ch Changes...D Bowie
Re: Weird!
« Reply #5 on: February 03, 2019, 05:22:37 PM »
Loading and .obj into a scene with over 30 shaders slows down the editing of each part shader.  It can sometimes take up to 20 secs to load a change. But if you load the .obj then save the terragen scene file and reload it there is no lag.

never tried that..will next time I run into lags which is often on the dell...
something borrowed,
something Blue.
Ring out the Old.
Bring in the New
Bobby Stahr, Paracosmologist

 

anything