Why this?

Started by icarus51, January 02, 2007, 03:37:58 pm

Previous topic - Next topic

icarus51

Hi,

I tried to render a waterscene. Nice, but if you see the clouds at left, they show a jagged contour. Only at left.
Question: why this effect?



I put anti-alising 6 and detail 0.59 for rendering.
Any idea about this ?

Greetings
Claudio

Tangled-Universe

I think it's because of the acceleration cache.
Disabling this feature is probably the solution.
You can find the acceleration cache option under the Quality tab of your cloud shader.

Nice scene btw  ;D

icarus51

OK! I'll try.  :)

Thanks
Claudio

reck

Yeah i've seen this on my clouds before, disabling the acceleration cache fixes it. In fact I leave the cache off now because I never know when the bug will appear.

icarus51

Hi Tangled Universe;

Now TG2 is right!! Very very thanks for your tip.
I was going creazy to understand the trouble.  ;D
Obviously the render time is extended, but that is worthy for good render.
Many Thanks for your help and kindness.

Sincerely
Claudio

crazymonkey

acceleration cache aye? will have to keep that in mind :P

nice scene. ;D

BPauba

Quote from: Tangled-Universe on January 02, 2007, 03:40:17 pm
I think it's because of the acceleration cache.
Disabling this feature is probably the solution.
You can find the acceleration cache option under the Quality tab of your cloud shader.

Nice scene btw  ;D


What exactly is acceleration cache?

MeltingIce

Quote from: BPauba on January 02, 2007, 10:36:57 pm
Quote from: Tangled-Universe on January 02, 2007, 03:40:17 pm
I think it's because of the acceleration cache.
Disabling this feature is probably the solution.
You can find the acceleration cache option under the Quality tab of your cloud shader.

Nice scene btw  ;D


What exactly is acceleration cache?

I believe it has something to do with degrading cloud quality if the clouds get really close to the camera in order to save render time but I'm not totally sure.

MeltingIce Network | Wii Number: 3881 9574 8304 0277