Planetside Software Forums

Support => Terragen Support => Topic started by: TheBadger on January 13, 2014, 12:10:37 am

Title: Serious graphic or memory issue?
Post by: TheBadger on January 13, 2014, 12:10:37 am
Dont know what causes this, and don't know what the problem is called. But it only ever happens when I use TG, as far as I know.

(See image below)

THis happened to me in the past only when I was using tons of memory Big objects in Gigabytes. Now it happens every work session several times. brought on by any number of actions. I can list them if you like, but I don't think what Im doing is the problem.

At the very least It would be nice if someone could define this issue so I can attempt to find some way to mitigate it on my end.

Hope its clear from the image what I am talking about.

Thank you.
Title: Re: Serious graphic or memory issue?
Post by: Dune on January 13, 2014, 02:43:25 am
I have that too sometimes, think it's memory. Since the preview became multithreaded I have more problems with TG (including this and crashes), I'm sorry to say.
Title: Re: Serious graphic or memory issue?
Post by: jo on January 13, 2014, 03:28:08 am
Hi Michael,

I've never seen this myself, even when using lots and lots of memory. It's possible that a problem I've fixed just recently might have something to do with this but I'm not sure. What graphics card do you have?

Regards,

Jo
Title: Re: Serious graphic or memory issue?
Post by: TheBadger on January 13, 2014, 07:04:13 am
ATI Radeon HD 5870:

  Chipset Model:   ATI Radeon HD 5870
  Type:   GPU
  Bus:   PCIe
  Slot:   Slot-1
  PCIe Lane Width:   x16
  VRAM (Total):   1024 MB