Planetside Software Forums

General => Terragen Discussion => Topic started by: Upon Infinity on March 13, 2019, 09:18:55 PM

Title: Lines in render.
Post by: Upon Infinity on March 13, 2019, 09:18:55 PM
I think this has likely been covered several times, but I've been away for a bit and I can't find it through searching.

There are lines in my render, which is a common problem for my scenes.  It typically disappears after increasing quality settings and/or resolution.  Persistent in this case.  What is it?  What cause it?  How do get rid of it?

Image has been darkened to make lines more visible.
Title: Re: Lines in render.
Post by: Oshyan on March 13, 2019, 10:41:15 PM
Those are likely due to the Acceleration Cache in a cloud layer, probably your lowest density one. Check on the Optimization tab of your cloud layers and set to "None (Highest Detail)" to see if it resolves the problem.

- Oshyan
Title: Re: Lines in render.
Post by: Upon Infinity on March 14, 2019, 03:45:32 PM
Worked. Thanks.  Slowed it down quite a bit, though.
Title: Re: Lines in render.
Post by: bobbystahr on March 15, 2019, 07:19:20 PM
Worked. Thanks.  Slowed it down quite a bit, though.

Yeah, that happened to me as well when I sussed that out