Author Topic: 32bit installer not running on Vista  (Read 1788 times)

Offline j meyer

  • Member
  • *
  • Posts: 2157
    • orkwarts
32bit installer not running on Vista
« on: August 09, 2015, 04:46:59 PM »
The installer for the latest version -33030- won't run on windows vista.
Double clicking makes the blueish "waiting wheel" appear.This is spinning
for 1-2 min and then disappears and that's it.
Double clicking the installer of version 32030 on the contrary works as it should.


Offline Dune

  • Member
  • *
  • Posts: 15131
    • www.ulco-art.nl
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #1 on: August 10, 2015, 06:18:59 AM »
I had that when I first tried to install the alpha (now public) version. It has to do with the new signature I figured, and can be solved in explorer (characteristics --- eigenschaft), where you need to unblock it.

Offline j meyer

  • Member
  • *
  • Posts: 2157
    • orkwarts
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #2 on: August 10, 2015, 02:00:15 PM »
Thanks Ulco,that did it. ;D
The signature was my suspect,too,but had no idea what to do.

Offline Dune

  • Member
  • *
  • Posts: 15131
    • www.ulco-art.nl
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #3 on: August 10, 2015, 03:36:06 PM »
 ;D

Offline Oshyan

  • Planetside Staff
  • *
  • Posts: 13116
  • Holy snagging ducks!
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #4 on: August 10, 2015, 07:11:44 PM »
Strange, we had hoped the certificate signing would make it *easier* to install! Can you tell us what specific setting you changed to resolve this?

- Oshyan

Offline Dune

  • Member
  • *
  • Posts: 15131
    • www.ulco-art.nl
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #5 on: August 11, 2015, 06:41:22 AM »
This shows it; 'blokkering opheffen', click it and you're done. But I downloaded on one computer and installed on another (partition), so that may be the main problem. It says it's coming from another machine and was therefore blocked.
« Last Edit: August 11, 2015, 06:43:38 AM by Dune »

Offline j meyer

  • Member
  • *
  • Posts: 2157
    • orkwarts
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #6 on: August 11, 2015, 01:34:30 PM »
Same for me,just in german.
Downloaded and installed on the same computer,though.
And I can't show a screenshot,because now that the version is installed the
item doesn't show up at all on the 'characteristics'.

Offline Oshyan

  • Planetside Staff
  • *
  • Posts: 13116
  • Holy snagging ducks!
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #7 on: August 11, 2015, 10:33:59 PM »
Strange. Have you gotten this with any other application installs?

- Oshyan

Offline j meyer

  • Member
  • *
  • Posts: 2157
    • orkwarts
Re: 32bit installer not running on Vista
« Reply #8 on: August 12, 2015, 03:00:40 PM »
Had it with the latest java runtime (version8.x) also.
Downloaded an older version (7.x),which installed without any problems and
updated from there.

 

anything