Planetside Software Forums

Support => Terragen Support => Topic started by: AndyWelder on January 17, 2010, 03:55:19 am

Title: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: AndyWelder on January 17, 2010, 03:55:19 am
Minor issues but still. And strange I couldn't find this posted anywhere because it looks like it's not a one time/system thing.
After I've started up TG2 the first thing typed always is preceded by a "`", i.e. if I type "40" it becomes "`40". This is happening on all three systems TG is installed on and if I don't pay attention it will cause TG to crash or report an error because of the crazy value.
The other thing is the "balloon help" with i.e. info on a node, that only flashes up for a micro second. Only if a node is at the bottom of the screen and the "balloon help" is partially out of the TG window that part is visible long enough to read it. I can't make a screen shot of it but hope you folks know what I'm trying to say.
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Oshyan on January 17, 2010, 03:58:41 am
I haven't seen this, an can't reproduce it in tests just now. Has anyone else encountered this problem?

- Oshyan
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Dune on January 17, 2010, 05:01:46 am
Same here! I've encountered these ' on almost all occasions I just opened TG. First thing typed is preceded by '
I think I reported this some time ago at the alpha station...

---Dune
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Matt on January 17, 2010, 12:07:06 pm
Where are you typing (i.e. can you give precise instructions, even if you think it happens everywhere)?

What OS?

What video card?
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: AndyWelder on January 17, 2010, 12:32:31 pm
QuoteWhere are you typing (i.e. can you give precise instructions, even if you think it happens everywhere)?

That makes no difference, it happens when I type a number in i.e. a translate field and it happens when I type a character in i.e. a name field.

QuoteWhat OS?

XP SP3

QuoteWhat video card?

As I wrote: Three machines, two with an on-board graphics adapter, the third with a GeForce6200.

Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Matt on January 17, 2010, 01:28:34 pm
I notice you're both in the Netherlands - I wonder if anyone else has seen a similar problem in another country/language?

Matt
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Dune on January 18, 2010, 04:12:34 am
Any first field indeed, and my OS is XP SP2, graphics card is GeForce 7600 GS.
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Tangled-Universe on January 18, 2010, 10:06:49 am
Quote from: Matt on January 17, 2010, 01:28:34 pm
I notice you're both in the Netherlands - I wonder if anyone else has seen a similar problem in another country/language?

Matt


I'll test this too tonight Matt.
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Kadri on January 18, 2010, 10:11:14 am
I have Turkish Windows 7 home premium 64 bit and free TG2 . No problem here.

Kadri.
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Tangled-Universe on January 18, 2010, 11:54:28 am
I'm running XP64 UK and I can't reproduce this behaviour guys.
I guess Andy and Dune are running dutch versions of windows?

Martin
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: AndyWelder on January 18, 2010, 12:14:10 pm
QuoteI guess Andy and Dune are running dutch versions of windows?

Yup!
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Dune on January 18, 2010, 12:20:03 pm
Yup 2
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: AndyWelder on January 18, 2010, 01:34:47 pm
I've posted a "help request" thread for Dutch TG2 users at the Renderosity TG forum with a link to this thread.
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Tangled-Universe on January 18, 2010, 01:40:22 pm
Quote from: AndyWelder on January 18, 2010, 01:34:47 pm
I've posted a "help request" thread for Dutch TG2 users at the Renderosity TG forum with a link to this thread.


Besides Mohawk, you two and me I don't know any other Dutch TG2 users :)
Can you point me to them and their work? I'm curious :)
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: Seth on January 19, 2010, 11:10:22 am
never had this problem with a french vista.
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: AndyWelder on January 19, 2010, 11:17:39 am
QuoteI'm curious Smiley

Me too! Hoping some will step forward!
Title: Re: The " `" nag and very short lived "balloon help"
Post by: shadowphile on January 25, 2010, 02:52:56 am
The tooltip ballon issue is the focus here:
http://forums.planetside.co.uk/index.php?topic=8663.0 (http://forums.planetside.co.uk/index.php?topic=8663.0)

My latest suspicions blame Nvidia (GeForce) OpenGL drivers, still hunting for evidence contrary to that fact :)