Author Topic: Shaders moved to Terrain Tab?  (Read 3290 times)

Offline littlecannon

  • Member
  • *
  • Posts: 501
Shaders moved to Terrain Tab?
« on: January 01, 2007, 04:03:28 PM »
Does anyone know why all my Shaders, bar the Fake Stones Shaders have moved to my Terrain tab? is it because I added the Compute Terrain before my FSS? Does this stop me adding child layers to these shaders now?... So many questions.

Regards, Simon.
« Last Edit: January 01, 2007, 04:32:18 PM by littlecannon »
I just need to tweak that texture a bit more...

Offline 3DGuy

  • Member
  • *
  • Posts: 340
    • The Glass Eye Photography
Re: Shaders moved to Terrain Tab?
« Reply #1 on: January 01, 2007, 06:53:52 PM »
I've noticed the same. I think you'll find that all the shaders list there are shaders applied beneath the compute terrain shader.

Offline littlecannon

  • Member
  • *
  • Posts: 501
Re: Shaders moved to Terrain Tab?
« Reply #2 on: January 01, 2007, 10:22:26 PM »
This seems a bit strange, is it a bug or just the way things are? ???
I just need to tweak that texture a bit more...

Offline 3DGuy

  • Member
  • *
  • Posts: 340
    • The Glass Eye Photography
Re: Shaders moved to Terrain Tab?
« Reply #3 on: January 01, 2007, 10:29:30 PM »
When I had the same I just placed the compute terrain node back to the bottom and replaced it with a compute normals. Gave me the same result but it kept all terrain shaders in the terrain tab.

Offline littlecannon

  • Member
  • *
  • Posts: 501
Re: Shaders moved to Terrain Tab?
« Reply #4 on: January 02, 2007, 08:55:49 AM »
I'll be giving that a go then....
I just need to tweak that texture a bit more...

Offline Oshyan

  • Planetside Staff
  • *
  • Posts: 12882
  • Holy snagging ducks!
Re: Shaders moved to Terrain Tab?
« Reply #5 on: January 04, 2007, 04:19:19 AM »
Compute Terrain is something of a special purpose node that generally should only be used to end the Terrain group. You can use Compute Normal in its place elsewhere in the network to get a similar result.

- Oshyan

Offline littlecannon

  • Member
  • *
  • Posts: 501
Re: Shaders moved to Terrain Tab?
« Reply #6 on: January 15, 2007, 11:11:36 AM »
Thanks for the input guys.
I just need to tweak that texture a bit more...